Poliția londoneză a estimat că aproximativ 300.000 de persoane participă la marșul pro-palestinian care are loc pe străzile orașului. Este cel mai mare miting de acest fel de la începutul războiului dintre Israel și Hamas.

Polițiștii anunță că au arestat 82 de contramanifestanți agresivi, iar printre ei s-au numărat și grupuri de extremă dreapta, care au aruncat cu sticle și pietre spre forțele de ordine. Cei mai mulți sunt mascați și poartă steaguri ale Angliei pe umeri.

În afară de aceste incidente, marșul pro-palestinian a fost unul pașnic, până la această oră. Demonstrația are loc într-un context politic tensionat. Săptămâna aceasta, șeful poliției a refuzat să interzică demonstrația, așa cum ceruse Rishi Sunak. Prim-ministrul britanic s-a temut că manifestanţii vor perturba comemorările de Ziua Armistiţiului, care au avut loc tot sâmbătă. Câteva mii de polițiști au fost desfășurați în întreaga capitală, iar autoritățile au recunoscut că menținerea ordinii ar putea fi o provocare.

Surse: BBC, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday