Conform guvernului danez, taxa pentru pasageri va fi introdusă treptat, începând din 2025, iar până în 2030, va ajunge la aproximativ 8,5 euro pentru biletele pentru călătoriile cu avionul în interiorul Europei, 32 de euro pentru zborurile pe distanțe medii și 52 de euro pentru zborurile pe distanțe lungi, scrie Reuters.

Copenhaga se așteaptă astfel la venituri anuale de 160 de milioane de euro. Jumătate din această sumă potențială ar urma să fie folosită pentru a finanța tranziția ecologică a industriei aeriene, în condițiile în care guvernul urmărește ca toate zborurile interne să fie alimentate în totalitate doar cu combustibil sustenabil, până în 2030. Cealaltă jumătate va fi folosită pentru acordarea de ajutoare în numerar pentru persoanele în vârstă. 

Sectorul aviației din Danemarca trebuie – la fel ca toate celelalte industrii – să își reducă amprenta climatică și să se îndrepte către un viitor verde, a declarat ministrul danez al Mediului, Lars Aagaard. Guvernul danez și-a mai propus ca, până în 2025, să pună în funcțiune prima rută internă care utilizează numai combustibili “verzi”.

Sursa: Reuters

Foto: Withgod | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday