Graham Chase Robinson, în vârstă de 41 de ani, l-a acuzat pe actor de discriminare de gen și abuz la locul de muncă în perioada în care a lucrat pentru el, între 2008 și până la demisia ei în 2019. Aceasta susține că a fost supusă unui “comportament inadecvat”. Robert de Niro (80 de ani) nu a fost găsit personal vinovat de către juriul din New York, în urma procesului care a durat două săptămâni. În schimb, compania sa, Canal Productions, a fost considerată vinovată pentru ambele acuzații.

Robinson a cerut despăgubiri în valoare de 12 milioane de dolari pentru suferință emoțională, susținând că a rămas fără loc de muncă și nu s-a putut recupera după trauma suferită la serviciu.

Robinson a mărturisit că De Niro și prietena lui, Tiffany Chen, i-au transformat locul de muncă într-un coșmar. La rândul său, actorul a acuzat-o pe Robinson că a transferat ilegal zeci de mii de dolari din contul companiei în contul personal, i-a trădat încrederea și i-a încălcat regulile nescrise de bun simț. Marți, în timpul procesului, De Niro s-a adresat fostei sale asistente, spunându-i “Să-ți fie rușine!”.

Surse alternative: The Guardian, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday