Pentagonul anunță că Departamentul de Stat al SUA și-a dat aprobarea pentru o posibilă vânzare de tancuri M1A2 Abrams, cu echipamente conexe, la un cost estimat de 2,53 de miliarde de dolari.

Agenția americană din domeniul Securității și Apărării (DSCA) a notificat Congresul cu privire la posibila tranzacție: “Această vânzare propusă va sprijini obiectivele de politică externă și de securitate națională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătățirea securității unui aliat NATO care reprezintă o forță importantă pentru stabilitatea politică și economică în Europa. Vânzarea propusă va îmbunătăți capacitatea României de a face față amenințărilor actuale și viitoare prin furnizarea unei forțe credibile, capabilă să descurajeze adversarii și să participe la operațiunile NATO. România nu va avea nicio dificultate în a integra acest echipament în forțele sale armate”, se arată în comunicatul instituției.

În primăvară, Ministerul român al Apărării a cerut Parlamentului să aprobe cererea pentru achiziția unui batalion de tancuri Abrams, mai exact 54 de blindate. Comisia de Apărare din Camera Deputaților și-a dat avizul în luna mai.

Surse alternative: Reuters, Comunicatul DSCA

Foto: military.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday