Potrivit unui purtăror de cuvânt al Armatei Ucrainene, în jurul Avdiivka, o suburbie a orașului Donețk, puternic fortificată de ucraineni, rușii au adus circa 40 de mii de militari, în pregătirea unui al treilea val de asalt.

De asemenea, blindate și muniție “de toate calibrele” au fost concentrate în zonă, orașul fiind înconjurat din trei direcții. Reuters arată că Avdiivka reprezintă pentru ucraineni un fel de “poartă pentru o viitoare contraofensivă” în Donbas, în timp ce pentru ruși el este o amenințare permanentă asupra orașului Donețk, ocupat încă din 2014.

În acest timp, Armata Ucraineană își continuă ofensiva treptată mai la nord, la Bakhmut, dar și pe Frontul de Sud, unde a reușit să își întărească pozițiile din stânga râului Nipru, aparent în pregătirea unui desant cu vehicule blindate, care ar deschide o nouă axă de atac. Vremea ploioasă din această perioadă din Ucraina nu permite însă manevre cu vehicule grele, așa cum sunt tancurile occidentale primite de ucraineni.

Surse: Reuters, ISW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday