Tatăl atacantului de la Liverpool a fost predat oficialilor Națiunilor Unite de către Gruparea de gherilă Armata de Eliberare Națională, care l-a răpit pe 28 octombrie.

Presa locală relatează că domnul Diaz a fost transportat de către un elicopter militar în orașul Valledupar, unde va fi supus unui examen medical înainte de a fi reunit cu familia sa. Din primele informații, părea nevătămat.

ELN este principala grupare de gherilă rămasă activă în Columbia și are aproximativ 2.500 de membri. De asemenea, este cea mai activă grupare din regiunea de la granița cu Venezuela, unde locuiesc părinții lui Luis Díaz.

Reamintim, ambii părinți ai lui Díaz, Luis Manuel Díaz și Cilenis Marulanda, au fost răpiți acum 13 zile din orașul natal al lui Luis, Barrancas, de bărbați înarmați și pe motociclete, care îi așteptau într-o benzinărie. Tatăl lui Diaz a fost luat pe o motocicletă, a transmis poliția, în timp ce mama sa fost răpită cu propriul vehicul. Femeia a fost recuperată câteva ore mai târziu.

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday