Presa de specialitate scrie că Samsung Gauss, dezvoltat de unitatea de cercetare a companiei coreene, Samsung Research, este format din trei instrumente diferite, Samsung Gauss Language, Code și Image. 

Principalul instrument, Samsung Gauss Language, este un model lingvistic care poate înțelege limbajul uman și care, la fel ca și ChatGPT, poate răspunde la întrebările utilizatorilor. Acesta poate fi folosit, printre altele, pentru a scrie și edita e-mailuri, pentru a rezuma documente și pentru a traduce mesaje text. 

Samsung Gauss Code se concentrează pe asistarea utilizatorilor în scrierea rapidă a codurilor. În ceea ce privește instrumentul dedicat imaginilor, Samsung a precizat că noul săi model de inteligență artificială va fi capabil să genereze și să editeze diverse imagini. De exemplu, ar putea fi folosit pentru a modifica rezoluția unor fotografii.

The Verge relatează că introducerea modelului de inteligență artificială generativă pe următoarea generație de smartphone-uri Samsung S, ca aplicație dedicată și exclusivă, ar putea duce la o creștere importantă a vânzărilor. În prezent, Samsung Gauss este utilizat la nivel intern, pentru “productivitatea angajaților”. 

Surse: TechCrunch, TheVerge

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday