Tabloul “Femme à la montre” (Femeia cu ceas), pictat de Pablo Picasso în 1932, a fost vândut unui cumpărător anonim, la prețul de peste 139 de milioane de dolari, la o licitație organizată la New York. Astfel, a devenit cea mai valoroasă operă de artă vândută la nivel global în cadrul unei licitații, în acest an. Totodată, este al doilea cel mai scump tablou al lui Picasso vândut la o licitație, după “Les femmes d’Alger (Version ‘O’)” – 179,3 milioane de dolari în 2015.

Pictura o înfățișează pe Marie-Thérèse Walter, iubita lui Picasso, așezată pe un scaun asemănător unui tron. Ceasul de mână este un motiv întâlnit și în operele de artă realizate de Picasso pentru soția sa, balerina ruso-ucraineană Olga Khokhlova. Walter a devenit subiectul său pentru o serie de lucrări de artă, inclusiv pentru tabloul “Femme nue couchée” din 1932, vândut cu 67,5 milioane de dolari la o licitație din 2022. 

“Femme à la montre” a fost pictat într-un moment crucial al vieții artistului, atunci când el avea 50 de ani, iar criticii se întrebau dacă nu cumva era un artist al trecutului și nu al viitorului”.

Surse: Reuters, DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday