☄️ Продовжуючи терор цивільного судноплавства, ворог підступно вдарив протирадіолокаційною ракетою Х-31П в напрямку…

Publicată de Оперативне командування “Південь”/Operational Command “South” pe Miercuri, 8 noiembrie 2023

Comandamentul Militar de Sud al Armatei Ucrainene a transmis: “Continuând actele de teroare asupra navigatorilor civili, inamicul a atras o rachetă antiradar în direcția unuia dintre porturile din regiunea Odesa, de pe un avion antitanc din Marea Neagră. Racheta a lovit suprastructura unei nave civile sub pavilion liberian, în timp ce intra în port”.

Căpitanul, cetățean ucrainean, a murit, iar trei marinari filipinezi și un angajat al portului au fost răniți. Șeful firmei de consultanță Bosphorus Observer a transmis că nava a fost lovită în portul Pivdennyi. Comandamentul a publicat pe rețelele sociale mai multe imagini cu distrugerile suferite de navă.

Ministerul ucrainean al Infrastructurii a precizat că vaporul trebuia să transporte minereu de fier în China. După retragerea Rusiei din acordul care facilita exporturile de cereale ucrainene prin porturile de la Marea Neagră, în iulie, Armata Rusă a atacat de 21 de ori porturile ucrainene, a declarat oficialul.

Niciun oficial rus nu a făcut comentarii pe acest subiect.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday