Update: După producerea incidentului, poliția i-a reținut pe cei doi tineri care sunt și elevi ai școlii. Astfel, în urma anchetei autoritățile au ajuns la concluzia că pistolul folosit era de jucărie. Cercetările sunt încă în curs pentru a determina exact ce s-a întâmplat.

Ceilalți elevi au fost duși la o cazarmă militară din apropiere școlii, de unde părinții au venit să îi ia. Recent, tot la Hamburg, poliția a intervenit după ce un bărbat înarmat și-a ținut ostatică, mai multe ore, fiica în mașină, pe fondul unei dispute legate de custodie.

Știrea inițială: Departamentul de Poliție din Hamburg a informat că desfășoară în acest moment o “operațiune majoră” în cartierul Blankenese, fiind alertați cu privire la o amenințare cu o armă de foc la adresa unei școli din zonă. La școala respectivă au ajuns și forțele speciale, iar elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar au fost evacuați. 

Publicația germană Bild transmite că cei doi tineri, cel mai probabil elevi ai școlii, s-au baricadat într-o sală de clasă, unul dintre ei amenințând o profesoară cu o armă de foc. Agenția de presă germană DPA a relatat ulterior că cei doi au părăsit sala și au fugit, fiind căutați de autorități, fără a fi prinși până în acest moment. Autoritățile nu au confirmat această informație.

Zona din jurul școlii a fost izolată, iar unele străzi au fost închise circulației. Blankenese se află pe malul râului Elba și este considerat unul dintre cele mai înstărite cartiere din Hamburg. Școala respectivă are aproximativ 1.150 de elevi, scrie Deutsche Welle.

Surse: Deutsche Welle, Barron’s

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday