Supernal vrea să folosească fabrica din Statele Unite pentru a produce vehicule electrice zburătoare dedicate navetiștilor, a anunțat grupul auto sud-coreean. 

Directorul general al Supernal a declarat că, în ianuarie la Las Vegas, va fi prezentat un prototip al taxiului aerian electric eVTOL, care decolează și aterizează vertical. El a explicat că taxiul ar trebui să atingă o viteză de până la 193 km/oră și să poată transporta, pe lângă pilot, alte patru persoane. 

Directorul a fixat decembrie 2024 ca posibil termen pentru un zbor de test. Luna trecută, Hyundai a semnat un acord cu Korean Air Lines pentru a accelera proiectarea lui eVTOL.

Dezvoltatorii prezintă acest tip de vehicul ca “alternativă curată” la decongestionarea traficului din orașe și atrag investiții solide din partea unor companii aeriene mari, precum Delta Air Lines. Totuși, constructorii sunt încă departe de a atinge producția de masă. 

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday