În discursul său de marți seară, ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a transmis că forțele terestre ale armatei israeliene acționează “în inima orașului Gaza” și au luat cu asalt bastioanele teroriste, atacându-le “din toate direcțiile, în perfectă coordonare cu forțele maritime și aeriene […] Vom continua până la victorie și până când ostaticii se vor întoarce acasă”. Ministrul a adăugat că Yahya Sinwar, liderul Hamas, care “se ascunde în buncăr, fără a lua legătura cu asociații săi”, va fi eliminat. Oficialul nu a dat detalii, însă, despre locația buncărului.

Ministrul Gallant a numit Fâșia Gaza drept “cea mai mare bază teroristă pe care omenirea a construit-o vreodată”. Gallant a respins cert orice pauză umanitară înainte ca grupările teroriste palestiniene să elibereze cei peste 240 de ostatici. El i-a îndemnat, din nou, pe civilii palestinieni să se retragă în sudul Fâșiei Gaza.

În paralel, premierul Benjamin Netanyahu a reiterat că “atât timp cât încă sunt prizonieri luați de Hamas, nu va exista un armistițiu […] Vom continua și în ofensivă și în defensivă să ne apărăm granițele, vom continua să răspundem cu foc puternic împotriva oricăror tentative de a ne ataca”. Premierul adaugă că “Hamas vede acum că pătrundem în locuri unde nu s-ar fi așteptat”. În plus, afirmă că forțele israeliene au “distrus comandamente, tuneluri, instalații și baze Hamas”.

Yahya Sinwar este liderul mișcării Hamas din Fâșia Gaza și fondatorul serviciului de securitate al grupării teroriste. A fost numit șef al biroului politic al Hamas în 2017, notează BBC.

Surse alternative: Times of Israel, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday