Ministerul Apărării informează că centrul de la Baza 86 Aeriană din Fetești va deveni operațional în curând, iar parteneriatul este format din România, țară gazdă, alături de Olanda și Danemarca, coordonatoare ale “Coaliției internaționale F-16 pentru Ucraina” și de producătorul american Lockheed Martin, care va asigura instructorii și antrenarea piloților.

MApN informează că “centrul va fi un hub internațional pentru instruirea piloților de aeronave F-16 și va facilita creșterea interoperabilității dintre aliați. Totodată, acesta va contribui la crearea unor standarde operaționale comune și la întărirea capacității Alianței Nord-Atlantice de a face față provocărilor complexe din regiunea Mării Negre și din Europa de Est”.

Precizează că centrul este important și pentru formarea piloților români, în contextul în care Armata României se pregătește să primească 32 de aeronave F-16, achiziționate recent din Norvegia.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday