Ministrul ucrainean al Internelor a făcut precizări în legătură cu incidentul, iar conform datelor adunate până acum, s-a stabilit că maiorul Gennadiy Chastiakov, adjunctul lui Valeri Zalujni, s-a întors acasă cu mai multe cadouri primite de la colegi cu ocazia zilei de naștere, pe care a început să le deschidă. La un moment dat, ar fi deschis o cutie cu grenade, model occidental, pe care i-a arătat-o fiului său. Băiatul ar fi luat o grenadă în mână și ar fi încercat să-i scoată cuiul, moment în care maiorul a luat el muniția și grenada a explodat.

După percheziții, anchetatorii au mai găsit cinci grenade neexplodate. Polițiștii l-au identificat pe militarul care i-a făcut cadou grenadele lui Chastiakov. În biroul soldatului, au mai fost găsite alte două muniții similare. 

Inițial, poliția ucraineană a transmis că un militar ucrainean, în vârstă de 39 de ani, a murit într-un complex rezidențial de la periferia Kievului, în urma detonării unei grenade, iar fiul bărbatului a fost rănit grav. Instituția a deschis un dosar pentru manipularea neglijentă a muniției.

Zalujni a transmis un mesaj de condoleanțe, în care a subliniat importanța lui Chastiakov în timpul războiului, dar și înaintea invaziei. 

Surse alternative: PravdaUA, Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday