Anunțul a fost făcut de Herman Smetanin, directorul general al Ukroboronprom, o asociere care cuprinde mai multe companii specializate în producția de armament. Acesta a transmis că noua dronă kamikaze, comandată de Forțele de Apărare, a intrat deja în procesul de producție de serie.

Directorul general al Ukroboronprom a explicat că noua dronă are o rază de acțiune de o mie de kilometri și este controlată de la distanță, însă a adăugat că există și modele mai puternice. De asemenea, a dezvăluit că în acest moment, compania “se concentrează și pe alte proiecte mai complexe și mai costisitoare”.

Anul trecut, Ukroboronprom a dezvăluit pentru prima dată că lucrează la dezvoltarea unei drone kamikaze, capabile să zboare o mie de kilometri, însă atunci, se afla doar în faza de testare.

Conform informațiilor oferite de reprezentantul companiei, drona este dezvoltată “cu ajutorul partenerilor străini”, refuzând să detalieze informația din motive de securitate. 

Sursa: PravdaUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday