Russian latest nuclear-powered sub test-fires Bulava missile for first time during trials - Military & Defense - TASS

Racheta intercontinentală a fost lansată din imersiune, de undeva din Marea Albă, în largul coastelor de nord ale Rusiei, și a atins o țintă aflată la mii de kilometri depărtare, în peninsula Kamchatka, din Orientul Îndepărtat rus, se arată într-un comunicat oficial. Ministerul rus al Apărării mai precizează că testul a fost un succes, iar “lansarea unei rachete balistice este elementul final al testelor pentru submarinul denumit Împăratul Alexandru al III-lea, după care se va lua decizia de a integra nava în Marina Rusă”.

Noul submarin rusesc cu propulsie nucleară este al șaptelea din clasa Borei, dezvoltată în anii 90 și construită cu mare întârziere, după anul 2008, cu scopul de a înlocui vechile submarine sovietice. Este mai mic decât acestea și mai silențios, fiind mult mai greu de detectat de submarinele NATO.

El se deplasează în imersiune cu o viteză maximă de 54 de km/h și poate transporta 16 rachete Bulava, precum și un număr de torpile. Racheta Bulava, are o lungime de 12 metri, o rază de acțiune estimată de aproximativ 8.000 de km și poate transporta până la șase focoase nucleare.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday