UPDATE: La ora (locală) 14.30, poliția din Hamburg a anunțat pe X că “Luarea de ostatici s-a încheiat. Suspectul a ieșit din mașină împreună cu fiica sa. A fost arestat de forțele de ordine fără a opune rezistență. Copilul pare nevătămat”

Știrea în forma inițială:

Un bărbat înarmat a intrat cu mașina prin porțile aeroportului din Hamburg, a tras două focuri în aer și a aruncat cu sticle incendiare spre un avion de pe pistă. În vehicul se află și o fetiță de patru ani, aparent propriul său copil, luat cu forța într-o dispută de custodie cu soția. Poliția consideră situația ca fiind o luare de ostatici și negociază cu răpitorul.

Incidentul s-a produs sâmbătă seara, dar criza încă este în desfășurare duminică dimineața, potrivit presei germane. Negociatorii poliției discută de mai aproape zece ore cu răpitorul și consideră că acesta este un semn bun, după ce inițial acesta a tras focuri de armă în aer și a aruncat din mersul mașinii două sticle incendiare pe pistă, spre un avion. Pompierii au stins rapid incendiul, iar avioanele și vehiculele din zona respectivă au fost evacuate. Aeroportul este închis. Atacatorul și-a parcat mașina sub un avion al Turkish Airlines, care a fost însă evacuat în siguranță.

Un purtător de cuvânt al poliției a spus că este vorba de o dispută conjugală privind custodia asupra unei fetițe de patru ani, care se află în mașina ce a intrat pe pista aeroportului și este considerată ostatică. Potrivit Die Welt, bărbatul are aproximativ 35 de ani, iar negocierile cu el se poartă în limba turcă. Răpirea copilului fusese raportată poliției cu câteva ore înainte de incidentul de la aeroport.

Duminică dimineața, aeroportul a anunțat că operațiunile aeriene rămân suspendate pe perioadă nedeterminată, în timp ce un purtător de cuvânt al poliției a spus că se caută “o soluție negociată”, sugerând astfel că forțele de ordine nu au intenția să intervină în forță.

Sursa: Die Welt

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday