Petrolul european (Brent) încheie săptămâna la 85 de dolari pe baril, în scădere cu peste 5% față de vinerea trecută, revenind practic la nivelul anterior atacului Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

În același timp, cererea slabă din China și Europa creează perspectiva reducerii în continuare a prețului petrolului, în contextul în care stocurile SUA au crescut pentru a doua săptămână consecutivă. Este de așteptat ca Arabia Saudită să reconfirme extinderea reducerii voluntare a producției de petrol de 1 milion de barili pe zi până în decembrie.

Decizia Rezervelor Federale americane (FED) de a nu mai crește dobânzile de referință a adus optimism pe bursele de acțiuni, pe Wall Street înregistrându-se o creștere medie a acestora de +6% în ultima săptămână. În Europa, unde perspectiva recesiunii persistă, acțiunile au avut o săptămână mai modestă, cu o creștere de +3,2% a indicelui pan-european Stoxx 600, și de +1,7 a pieței de la Londra (FTSE).

Totuși, analiștii avertizează că situația rămâne volatilă, investitorii reacționând mult mai puternic la veștile proaste și mult mai reținut la cele bune.

Sursă alternativă: FT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday