Din martie 2022 până în martie 2023, una dintr-o sută de autoturisme produse de Jaguar Land Rover (JLR), identificată în trafic, era furată, potrivit datelor citate de The Telegraph.

Publicația explică faptul că răufăcătorii foloseau relee pentru amplificarea semnalului, special concepute pentru această operațiune. Unul dintre dispozitive era amplasat lângă mașină, iar celălalt în apropierea casei proprietarului, cât mai aproape de cheie. Releele erau folosite de două ori, prima oară pentru a descuia autoturismul, iar a doua oară pentru a-l porni. Această vulnerabilitate a fost identificată pe mașinile produse între 2018 și 2022.

Ilustrație: The Telegraph

Adrian Mardell, directorul executiv al Jaguar Land Rover, a declarat că inginerii au dezvoltat patch-uri pentru “a contracara și evita modalitățile în care vehiculele noastre pot fi sustrase”. Un purtător de cuvânt a adăugat că mașinile produse din 2022 sunt echipate cu cele mai noi funcții de securitate: “Continuăm să lansăm un program de îmbunătățire a securității modelelor din 2018 [și până în 2022] și deja zeci de mii de vehicule au primit actualizări de software cu cele mai recente versiuni ale sistemelor de securitate”.

Acum, JLR este în contact cu societățile de asigurare, pentru a le demonstra că problema de securitate s-a rezolvat, după ce acestea au crescut prețul polițelor pentru proprietarii mașinilor produse de companie. Jaguar Land Rover este cel mai mare producător britanic de autoturisme. Totuși, nu este și cel mai mare din țară, fiind întrecut de japonezii de la Nissan.

Sursa: The Telegraph

Foto: Felix Mizioznikov | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday