Decizia a fost anunțată de președintele PNL, Nicolae Ciucă, în urma unei ședințe cu toți liderii partidului. Conform vice-președintelui PNL, Rareș Bogdan, decizia “a fost unanimă”.

Principalele declarații ale lui Nicolae Ciucă: 

  • În urma întâlnirii de astăzi, am analizat axa politică pe care PNL își va desfășura activitatea politică și va aborda anul electoral 2024. Încă de aseară, am avut în analiză rezultatele mai multor sondaje, iar fiecare lider din partid și-a exprimat viziunea privind modul în care PNL va aborda obiectivele pentru 2024.
  • Am decis de a merge în alegeri prin noi înșine. Avem capacitatea, avem resursa umană necesare. Mi-am asumat că voi conduce PNL împreună cu toți membrii Biroului Politic Național în tot ce înseamnă campanii din 2024.
  • Să nu se înțeleagă că PNL a gândit o altă abordare a prezenței la guvernare, vom continua să guvernăm, să colaborăm pentru îndeplinirea obiectivelor cu PSD. Guvernarea este preocuparea noastră în acest moment. Vom continua să desfășurăm activitățile specifice la nivelul executivului.
  • Vrem să ne apărăm propria identitate în competiția politica. Există în sondaje un procent care poate să accepte după alegeri o coaliție cu PSD la final de 2024.

În anul 2024, în România vor avea loc alegeri prezidențiale, generale, europarlamentare și locale.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday