Primele versuri ale piesei au fost inițial scrise de John Lennon în urmă cu 45 de ani, în 1978, cu doi ani înainte de moartea sa, dar melodia a fost finalizată abia anul trecut. În urmă cu cinci luni, Paul McCartney a transmis că piesa a fost completată combinând vocea lui John Lennon extrasă dintr-un demo cu ajutorul AI. Este ultima piesă a trupei în formație completă – John Lennon, Paul McCartney, George Harrison (decedat în 2001) și Ringo Starr.

Membrii fostei trupe au încercat să mai înregistreze în 1995 melodia “Now and Then”, proiectul fiind abandonat. Paul McCartney a explicat că melodia trebuia să fie retușată, iar George Harrison a refuzat să mai lucreze la piesă din cauza faptului că vocea lui Lennon “nu suna bine”. “Pe caseta demo a lui John, sunetul pianului nu se auzea cum trebuie. La vremea aceea, desigur, nu aveam tehnologia necesară pentru a separa sunetele, am cam rămas fără energie și fără timp. Piesa Now and Then a zăcut într-un dulap”, a declarat Paul McCartney. Acum, McCartney și Ringo Starr au înregistrat părți noi pentru această piesă, în timp ce George Harrison apare prin intermediul unor părți de chitară păstrate din acea sesiune din 1995.

Piesa este însoțită, separat, de un documentar de 12 minute, care conține imagini exclusive și comentarii ale membrilor trupei, ale fiului lui Lennon, Sean Ono Lennon, și regizorului documentarului “The Beatles: Get Back”. În clip, Jackson explică modul în care echipa sa a reușit să izoleze instrumentele și vocile din înregistrări cu ajutorul inteligenței artificiale.

Surse alternative: The Guardian, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday