Volodimir Zelenski a scris pe contul său de Telegram, că a existat “o tentativă a inamicului [Armata Rusă] de a avansa în direcția Vuhledar, dar soldații ucraineni au oprit-o”, atacul generând pierderi grele pentru Rusia.

Purtătorul de cuvânt al comandamentului militar ucrainean Tavria a prezentat situația curentă de pe front: “Inamicul continuă să încerce să încercuiască Avdiivka (la nord de Donețk), dar mai puțin activ –  încearcă să se regrupeze și să recupereze pierderile pentru a ataca în continuare”.

Alte informații sugerează că Armata Ucraineană se pregătește de o nouă ofensivă, pe Frontul de Sud, peste Nipru. 

Generalul Valeri Zalujni, comandantul-șef al Forțelor Armate Ucrainene a explicat că acțiunile de pe front intră acum într-o nouă etapă a “războiului pozițional”, ce se bazează pe lupte statice și de uzură și care ar putea aduce beneficii rușilor. În acest sens, oficialul militar că subliniat că, deși rachetele și obuzele rămân arme de bază pentru militarii ucraineni, aceștia au nevoie de capacități și tehnologii-cheie pentru a ieși din această etapă.

Surse: Reuters, PravdaUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday