La 31 octombrie 2023, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 58,18 miliarde de euro euro, față de 59,23 miliarde de euro la 30 septembrie 2023. În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 1,1 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor și altele;
  • Ieşiri de 2,1 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, plăţi din contul Comisiei Europene și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 6,2 miliarde de euro. Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 octombrie 2023 au fost de 64,4 miliarde de euro, faţă de 65,1 miliarde de euro la 30 septembrie 2023.

Plăţile scadente în luna noiembrie 2023 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 1,7 miliarde de euro.

Foto: Baloncici | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday