Utilizatorii care folosesc anumite aplicații de blocare a reclamelor pe YouTube primesc un mesaj care transmite că “redarea video este blocată, cu excepția cazului în care YouTube este adăugat pe lista de excepții sau programul de blocaj al reclamelor este dezactivat”.

Încă din iunie, platforma a confirmat că va dezactiva videoclipurile pentru utilizatorii cu programe ce blochează reclame, dar a descris acțiunea ca fiind “un mic experiment la nivel global”, însă acum, un purtător de cuvânt al companiei a precizat pentru The Verge că a fost demarat “un efort global” în acest sens.

În ultimele săptămâni, tot mai mulți utilizatori, inclusiv din România, s-au plâns că primesc aceste mesaje când folosesc AdBlock. Nu este clar dacă efortul YouTube vizează toate programele de blocare a reclamelor, sau doar cele mai populare.

YouTube a făcut mai multe schimbări în ceea ce privește modul în care funcționează reclamele pe platformă. Compania a introdus în luna mai reclame de 30 de secunde care nu pot fi închise pe parcursul afișării lor în aplicațiile de pe televizoare, iar ulterior a început să experimenteze cu pauze publicitare mai lungi, dar mai puțin frecvente. Ținta platformei este de a determina mai mulți utilizatori să achiziționeze abonamentul YouTube Premium fără reclame.

Sursa: The Verge

Foto: Dimarik16 | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday