Procesul a fost deschis în urma unui accident din 2019. Compania a fost acuzată că funcția de pilot automat a făcut ca o Tesla Model 3 să vireze brusc pe o autostradă, la est de Los Angeles, la viteza de 105 km/h, să lovească un palmier și să izbucnească în flăcări, totul în câteva secunde. În urma accidentului de atunci, proprietarul mașinii a murit și alți doi pasageri au fost răniți, inclusiv un băiețel de 8 ani. Supraviețuitorii au acuzat compania că știa că funcția de pilot automat și alte sisteme de siguranță erau defecte la momentul comercializării vehiculului.

Reprezentații companiei au transmis instanței că proprietarul mașinii consumase alcool înainte de a se urca la volan, și au explicat că nu era clar dacă funcția de pilot automat a fost activată în momentul accidentului.

Verdictul reprezintă al doilea mare câștig al Tesla din acest an, în urma proceselor în care a fost acuzată că software-ul responsabil de funcția de pilot automat este defect.  În aprilie, după ce șoferul unui Model S a fost rănit vând mașina a intrat într-o bordură și a dat în judecată compania, jurații au decis că Tesla și-a avertizat șoferii că tehnologia sa necesită monitorizare umană, în ciuda numelor de “pilot automat” și “condus autonom complet”. Compania lui Musk se confruntă cu mai multe procese și investigații federale legate de aceste tehnologii.

Surse alternative: Reuters, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday