Podiumul a fost completat de Erling Haaland și de Kylian Mbappe. Cel mai bun jucător sub 21 de ani a fost Jude Bellingham (în prezent fotbalistul lui Real Madrid), cel mai bun portar Emiliano Martinez (Aston Villa), iar Aitana Bonmati (FC Barcelona) a fost desemnată cea mai bună fotbalistă. Manchester City a fost votat clubul anului, pentru a doua oară la rând, iar atacantul echipei din Premier League, Erling Haaland, a câștigat premiul pentru cel mai bun atacant al anului.

Ceremonia de acordare a acestor premii, la a 67-a ediție, este organizată anual de Revista France Football. Anul trecut, Balonul de Aur a fost acordat fotbalistului francez Karim Benzema și Alexiei Putellas (FC Barcelona) la categoria cea mai bună fotbalistă.

Pentru prima oară în ultimii 20 de ani, Cristiano Ronaldo nu a fost inclus pe lista nominalizărilor la Balonul de Aur. Portughezul a câștigat în cariera sa de cinci ori premiul.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday