Utilizatorii Facebook și Instagram vor avea posibilitatea de a alege dacă vor folosi aplicațiile gratuit, cu reclame, sau dacă vor să plătească pentru a folosi variantele fără reclame. Abonamentele vor costa 9,99 euro și 12,99 euro și vor fi disponibile pentru utilizatorii din statele membre ale Spațiului Economic European și Elveția.

Lunar, utilizatorii vor trebui să plătească aproximativ 10 euro pentru Facebook sau Instagram folosite cu un singur cont pe desktop, urmând ca fiecare cont suplimentar să genereze un adaos de șase euro. Pe mobil, prețul va ajunge la 13 euro lunar, deoarece Meta ia în considerare comisioanele de la App Store și Magazin Play pentru plățile făcute în aplicații.

Compania a mai anunțat, tot astăzi, că oprește afișarea reclamelor către minori din aceleași țări, începând din 6 noiembrie. Măsură vine pe fondul incertitudinii juridice cu privire la modul în care poate folosi informațiile despre copii pentru a-i viza cu reclame.

În luna iulie, Curtea de Justiție a UE a interzis Meta să combine datele colectate despre utilizatorii platformelor sale fără acordul explicit al acestora. 

Sursă: Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday