Ahold Delhaize are plăcerea de a anunța că a convenit să achiziționeze 100% din retailerul român de produse alimentare Profi Rom Food SRL (Profi), de la MidEuropa […]. România este o piață atractivă care beneficiază de pe urma creșterii continue a veniturilor publice și a puterii de cumpărare, determinate de fundamentele economice puternice“, informează compania olandeză-belgiană.

Profi este unul dintre principalii retaileri de produse alimentare din România, operând 1.654 de magazine în țară. În cele douăsprezece luni care s-au încheiat în iunie 2023, compania a generat vânzări de 2,5 miliarde de euro. Ca urmare a achiziției, Ahold Delhaize va deține 2.623 de magazine la nivel național, dintre care 969 sunt sub ramura Mega Image.

Valoarea achiziției se ridică la 1,3 miliarde de euro, iar tranzacția va fi încheiată în 2024, după îndeplinirea condițiilor obișnuite de preluare.

Sunt foarte încântat să urez bun venit Profi în familia Ahold Delhaize. Urmărim de ceva vreme traiectoria companiei și […] cred cu tărie că Profi are în față o cale de dezvoltare interesantă și aștept cu nerăbdare să colaborez cu echipa pentru a ne consolida în continuare prezența în Europa Centrală și de Sud“, a declarat Frans Muller, directorul executiv al Ahold Delhaize.

Sursa: Comunicatul Ahold Delhaize

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday