Organizația Salvați Copiii a întocmit un raport care arată că, în cele trei săptămâni de război, în Gaza au fost uciși peste 3.200 de copii, mai mult decât pe parcursul întregului an 2019, în toate zonele de conflict din lume.

“Copiii reprezintă mai mult de 40% din cele 7.703 de persoane ucise în Gaza și mai mult de o treime din toate decesele de pe teritoriul palestinian ocupat și din Israel. Cu alți 1.000 de copii raportați dispăruți în Gaza care probabil că sunt îngropați sub dărâmături, numărul morților este de așteptat să fie mult mai mare”, conform Salvați Copiii.

În acest context, directorul regional din Gaza al organizației a solicitat încetarea focului, spunând: “Moartea unui copil este prea multe, dar acestea sunt încălcări grave, de proporții epice. O încetare a focului este singura modalitate de a le asigura securitatea. Comunitatea internațională trebuie să pună oamenii înaintea politicii – fiecare zi petrecută la dezbateri înseamnă o zi în care copiii sunt uciși și răniți. Copiii trebuie protejați în orice moment, mai ales atunci când caută siguranță în școli și spitale.”

Sursa: The Guardian

Sursa foto: Akram Alrasny | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday