Salvamont România a transmis că a recepționat 15 apeluri, în ultimele 24 de ore, în care se solicita intervenția urgentă a echiapjelor de salvamontiști. În urma apelurilor, au fost salvate 14 persoane, dintre care cinci au ajuns la spital, iar o alta a avut nevoie de intervenția elicopterului SMURD. S-a constatat decesul unei persoane.

Comunicatul integral al Salvamont România:

“În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 15 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel:
– 3 apeluri pentru Salvamont Prahova și Salvamont Bușteni,
– 2 apeluri pentru Salvamont Argeș,
– 1 apel pentru Salvamont Municipiul Brașov,
– 1 apel pentru Salvamont Argeș și Salvamont Sibiu,
– 1 apel pentru Salvamont Bran,
– 1 apel pentru Salvamont Argeș,
– 1 apel pentru Salvamont Zărnești,
– 1 apel pentru Salvamont Cluj,
– 1 apel pentru Salvamont Alba,
– 1 apel pentru Județul Buzău,
– 1 apel pentru Județul Vrancea,
– 1 apel pentru Județul Neamț.
În cazul acestor intervenții au fost salvate 14 persoane. Dintre acestea 5 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital și o persoană a fost predată elicopterului SMURD pentru a fi transportată la spital. Din păcate, o persoană a fost găsită decedată și a fost predată la IML. S-au primit și 26 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană”.

Foto cu caracter ilustrativ: Facebook/Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday