Autoritățile americane nu au specificat cauza morții, dar publicațiile americane, care citează surse din poliție, spun că Matthew Perry a fost găsit în jacuzzi, înecat, sâmbătă după-amiază. Warner Bros, care a produs toate cele 10 sezoane din Friends, din 1994 și până în 2004, a adus un omagiu “prietenului nostru drag”, despre care a spus că a fost “un actor incredibil de talentat, al cărui geniu de comedie a avut impact în întreaga lume, iar moștenirea sa va trăi în inimile atâtor oameni”.

Născut în Massachusetts, în 1969, dintr-un tată american și o mamă canadiană, Perry a crescut în Canada, după ce tatăl său și-a abandonat familia pentru a deveni actor. La 15 ani, Perry s-a mutat la Hollywood, cu speranța de a relua legătura cu tatăl său. Acolo a început să-i placă actoria și, în cele din urmă, a fost remarcat de regizorul William Richert, care l-a distribuit într-un film.

Perry avea 24 de ani când a început să joace rolul lui Chandler și era relativ necunoscut, la fel ca și colegii săi din Friends – Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc și David Schwimmer. Courteney Cox (Monica) era singura care se remarcase în “Family Ties”.

Perry a fost de cinci ori nominalizat la Emmy, iar în paralel cu Friends a jucat în filme precum Fools Rush In (alături de Salma Hayek), Three to Tango și The Whole Nine Yards (alături de Bruce Willis).

Viața personală a lui Perry a fost afectată de adicție, începând din 1997, când a suferit un accident de jet-ski. Din cauza durerilor el a devenit dependent de calmante, iar mai târziu a susținut că nu-și amintește trei ani din timpul petrecut în Friends și că a cheltuit peste 9 milioane de dolari pentru a încerca să scape de dependență.

În 2019, el a intrat în comă din cauza abuzului de opiacee și a avut nevoie de 14 intervenții chirurgicale pentru colon.

Sursă alternativă: NBC News

Foto: LCVA | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday