Anunțul a fost făcut chiar de Mike Pence, care a spus: “După multe rugăciuni și deliberări, am decis să-mi suspend campania pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale. Întotdeauna am știut că aceasta va fi o luptă dificilă, dar nu regret”.

Pence a decis să intre în cursa internă pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale în urmă cu câteva luni. De atunci a investit, însă sume importante pentru a reuși să se facă cunoscut și să câștige astfel puncte în sondaje.

Decizia de a se retrage a venit înaintea reuniunii din Iowa, considerată cea mai importantă, având un rol semnificat în calificarea lui Pence pentru a treia dezbatere republicană, care urmează să aibă loc pe 8 noiembrie la Miami. Pence devine astfel primul republican care renunță la cursa internă pentru candidatura la alegerile prezidențiale, care este dominată de Donald Trump. 

În ciuda eforturilor sale de a deveni cunoscut, Mike Pence a realizat că nu poate strânge suficienți oameni în jurul său, deși pe parcursul campaniei s-a concentrat pe interacțiunea directă cu alegătorii. Fostul vicepreședinte a mizat în mod special pe Iowa, unde există o importantă comunitate evanghelică, el însuși fiind evanghelic și calculând că astfel ar putea atrage simpatia în zonă, însă fără rezultate.

Mike Pence a fost vicepreședinte în perioada mandatului lui Donald Trump, însă cei doi  au intrat în conflict atunci când fostul președinte a pierdut alegerile din 2020. Pence a refuzat, la acel moment, solicitarea lui Trump de a intra alături de el în lupta de contestare a rezultatului alegerilor. De asemenea, a spus că Trump i-a pus familia în pericol în timpul atacului asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021.

Surse: AP News, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday