Șeful statului a continuat spunând că egiptenii ar trebui să se simtă în siguranță, și a oferit garanții că armata este capabilă să protejeze țara. De asemenea, a subliniat că Egiptul va continua să joace un rol pozitiv în conflictul Israel-Hamas și că nu dorește ca acesta să se extindă la nivel regional.

Apelul președintelui Abdel Fattah al-Sisi a venit în timpul unui discurs pe care l-a ținut la un eveniment de la Cairo, unde a fost prezent. 

Una dintre drone a lovit stațiunea Taba, de la Marea Roșie. Aceasta se află la aproximativ 220 km de Fâșia Gaza și, potrivit informațiilor din presa egipteană, proiectilul a căzut lângă o unitate medicală, rănind șase persoane. 

Cea de-a doua dronă a fost doborâtă în afara spațiului aerian egiptean vineri dimineață, iar resturile sale au căzut într-o zonă deșertică a orașului Nuweiba, la aproximativ 70 km de granița cu Israelul, a spus Egiptul.

Ministerul de Externe al Israelului a declarat că Houthi, grupare din Yemen susținută de Iran, a lansat drone și rachete “cu intenția de a dăuna Israelului”. De asemenea, purtătorul de cuvânt al armatei egiptene, colonelul Gharib Abdel-Hafez, a declarat că două drone au fost trase din sudul Mării Roșii îndreptându-se spre nord . Yemenul se află la capătul de sud al mării, în timp ce Israelul este la nord.

Surse: Reuters, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday