Boeing investighează o amenințare făcută de Lockbit, o cunoscută rețea de hackeri, care susține că ar fi sustras “o cantitate imensă” de date sensibile de la compania aerospațială.

Ampla grupare de hackeri Lockbit a postat pe blogul său, unde divulgă date clasificate sustrase de la diferite companii, o numărătoare inversă și mesajul “Datele sensibile au fost extrase și sunt pregătite să fie publicate, dacă Boeing nu ne contactează în termenul-limită!”, vizând compania Boeing. Amenință că va publica informațiile sustrase online dacă Boeing nu plătește răscumpărarea până la 2 noiembrie.

Lockbit însă nu a precizat cu exactitate ce conțin datele furate de la Boeing și nici numărul exact al acestora. De asemenea, nu a menționat nici valoarea răscumpărării cerute. Totuși, transmite că, pentru moment, nu va divulga informațiile furate de la companie. “Deocamdată, nu vom trimite liste sau <<mostre>>, pentru a proteja compania, însă nu vom continua în acest mod până la scurgerea termenului-limită”, transmite rețeaua de hackeri.

Lockbit folosește, de obicei, ransomware, adică un software malițios care blochează accesul la date sau sisteme critice, până primește “răscumpărare” (cel mai adesea o sumă de bani), de la organizații sau victime. De asemenea, fură date sensibile pentru a le șantaja.

Potrivit Agenției americane pentru Securitatea Cibernetică și Infrastructurii (CISA), Lockbit a fost cea mai activă grupare de ransomware, la nivel global, anul trecut, din cauza numărului mare de victime pe care le-a revendicat pe blogul său.

Banda, a cărei activitate a fost observată pentru prima dată pe forumurile de criminalitate cibernetică în limba rusă, în ianuarie 2020, a efectuat de atunci 1.700 de atacuri asupra organizațiilor din SUA, a transmis CISA.

Sursă: Reuters

Foto: Vchalup | Dreamstime

Folosim cookies