Ampla grupare de hackeri Lockbit a postat pe blogul său, unde divulgă date clasificate sustrase de la diferite companii, o numărătoare inversă și mesajul “Datele sensibile au fost extrase și sunt pregătite să fie publicate, dacă Boeing nu ne contactează în termenul-limită!”, vizând compania Boeing. Amenință că va publica informațiile sustrase online dacă Boeing nu plătește răscumpărarea până la 2 noiembrie.

Lockbit însă nu a precizat cu exactitate ce conțin datele furate de la Boeing și nici numărul exact al acestora. De asemenea, nu a menționat nici valoarea răscumpărării cerute. Totuși, transmite că, pentru moment, nu va divulga informațiile furate de la companie. “Deocamdată, nu vom trimite liste sau <<mostre>>, pentru a proteja compania, însă nu vom continua în acest mod până la scurgerea termenului-limită”, transmite rețeaua de hackeri.

Lockbit folosește, de obicei, ransomware, adică un software malițios care blochează accesul la date sau sisteme critice, până primește “răscumpărare” (cel mai adesea o sumă de bani), de la organizații sau victime. De asemenea, fură date sensibile pentru a le șantaja.

Potrivit Agenției americane pentru Securitatea Cibernetică și Infrastructurii (CISA), Lockbit a fost cea mai activă grupare de ransomware, la nivel global, anul trecut, din cauza numărului mare de victime pe care le-a revendicat pe blogul său.

Banda, a cărei activitate a fost observată pentru prima dată pe forumurile de criminalitate cibernetică în limba rusă, în ianuarie 2020, a efectuat de atunci 1.700 de atacuri asupra organizațiilor din SUA, a transmis CISA.

Sursă: Reuters

Foto: Vchalup | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday