Qatarul a condamnat, joi, opt cetăţeni indieni la pedeapsa cu moartea. Aceștia au fost reținuți anul trecut la Doha, sub acuzaţia de spionaj. Potrivit presei indiene, cei opt bărbaţi sunt ofiţeri de marină indieni în retragere care au lucrat pentru compania de consultanţă Al Dahra.

Președintele unei asociații indiene pentru foști militari, general-maior Satbir Singh, a declarat: ”Acești oameni au mers să antreneze personalul naval din Qatar, iar acum sunt acuzați de spionaj. Toți sunt bărbați în vârstă și au diverse probleme de sănătate care necesită atenție. Familiile sunt tulburate de vești”.

Ministerul Afacerilor Externe din India a declarat că este ”profund șocat” de verdict și că va aborda problema cu autoritățile de la Doha. ”Suntem în legătură cu membrii familiei și echipa juridică și explorăm toate opțiunile legale”, a precizat instituția într-un comunicat.

Ministerul nu a oferit detalii despre acuzații sau verdict și nici nu a numit cetățenii, dar a confirmat că sunt angajați ai companiei Al Dahra din Qatar. CNN a contactat guvernul din Qatar, care nu a oferit un comentariu oficial.

Sute de mii de indieni lucrează în Qatar și reprezintă o mare parte din cele peste două milioane de muncitori străini din această țară – care reprezintă 95% din forța de muncă a statul din Golf, cu mari resurse de gaze naturale, conform ONU.

Sursă: CNN

Sursa Foto: Ruletkha / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday