Uraganul Otis a lovit zona de coastă a Mexicului și a provocat distrugeri în Acapulco, un oraș-port și importantă destinație turistică. 27 de persoane au decedat și alte patru sunt date dispărute. Autoritățile locale anunță că circa 80% din hoteluri au fost afectate și că au mobilizat zeci de camioane pentru evacuarea turiștilor.

Din cauza precipitațiilor și rafalelor de vânt, mai multe drumuri au fost inundate, iar 500 de mii de case și sedii de firme au rămas fără electricitate. Președintele mexican a declarat că “niciun stâlp nu mai stă în picioare în Acapulco”, pentru a arăta amploarea pagubelor lăsate în urmă de uragan, care a fost clasificat ca furtună de categoria 5, cea mai ridicată, când a lovit coasta de vest.

Aproape zece mii de militari au fost dislocați în Acapulco, pentru a ajuta la repararea infrastructurii și la curățarea zonei. 

Localnicii și autoritățile n-au avut mult timp la dispoziție pentru a se pregăti, deoarece prognozele meteorologice au subestimat semnificativ amenințarea, explică CNN. În doar 12 ore, Otis s-a intensificat, de la furtună tropicală la uragan extrem de periculos (categoria 5), fenomen pus de cercetători pe seama schimbărilor climatice.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday