Armata israeliană (IDF) a desfășurat noaptea trecută atacuri aeriene și o nouă incursiune la sol, cu blindate, în Fâșia Gaza. Potrivit IDF, în timpul raidului, avioanele și artileria au lovit ținte Hamas, inclusiv cartierul general operațional al teroriștilor, și au eliminat un lider al organizației teroriste. Forțele israeliene s-au retras apoi din Gaza, fără a raporta pierderi sau răniți.

Operațiunea marchează a doua noapte consecutivă în care forțele IDF intră pentru scurt timp în Fâșia Gaza, în locul unei invazii terestre anticipate.

Tot noaptea trecută, tensiunile au escaladat în Cisiordania. Este raportată o prezență masivă de blindate israeliene la Jenin, în nordul teritoriului palestinian, unde există o tabără de refugiați. Nu există detalii despre acțiune ci doar informații privind schimburi de focuri.

În Egipt, la granița cu Israelul, dar la mare distanță de Fâșia Gaza, o rachetă a lovit în această dimineață stațiunea Taba, de la Marea Roșie. Aceasta se află la aproximativ 220 km de Fâșia Gaza și, potrivit informațiilor din presa egipteană, proiectilul a căzut lângă o unitate medicală, rănind cel puțin șase persoane. Reuters transmite că originea rachetei nu a putut fi stabilită, pentru moment. Aflată în Peninsula Sinai, Taba este o stațiune turistică populară, situată la aproximativ trei ore de mers cu mașina de Sharm el-Sheikh.

Pe 22 octombrie, mai mulți polițiști de frontieră egipteni au fost răniți după ce au fost loviți accidental de fragmente dintr-un obuz lansat de un tanc israelian. Israelul și-a cerut scuze pentru incident.

Egiptul și-a asumat un rol activ în negocierea accesului la ajutor pentru palestinieni, încercând să asigure eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas și pledând pentru încetarea focului.

Surse alternative: Times of Israel, Jerusalem Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday