Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, înaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles. Președintele a precizat că va aduce în discuție problema migrației și a Spațiului Schengen, în contextul în care cancelarul Austriei a reiterat că nu este de acord cu extinderea acestuia.

“Realitatea este că Spațiul Schengen nu mai funcționează și aproape nu mai există. Din cauza migrației, foarte multe state și-au închis granițele, chiar în zona noastră. Cineva ar putea să constate că noi vrem să intrăm într-un acord care nu mai funcționează. Faptul că Schengen are probleme se știe de mult timp. Pe de-o parte există dorința de a moderniza acordul, pe de altă parte există unii care se opun, inclusiv extinderii. Prin aderarea României, spațiul Schengen ar deveni mai puternic. Însă, mai este mult de negociat până ajungem acolo”, a afirmat președintele.

“Da, este puțin deprimant ca de la Viena să auzi ca și cum acolo o placă s-ar fi stricat. Tot același text, în condițiile în care România funcționează foarte bine pentru oprirea migranților ilegali. Devine din ce în ce mai ciudat acest dialog, în condițiile în care de fiecare dată Austria spune că nu are nimic împotriva României sau Bulgariei, dar se opune extinderii Schengen și a aprobat aderarea Croației”, a declarat Iohannis, în condițiile în care cancelarul austriac a reiterat zilele trecute că nu este de acord cu extinderea Schengen.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday