Armata israeliană (IDF) a dat publicității și imagini care arată tancuri Merkava Mk 4 (ultima generație, de producție israeliană) care însoțesc buldozere blindate care par a croi drum peste gardul de frontieră dintre Gaza și Israel, probabil pentru o viitoare invazie. Ulterior tancurile deschid focul asupra unor clădiri avariate.

Declarația IDF, postată online, spune că incursiunea a fost efectuată “în pregătirea următoarelor etape de luptă”. Radioul armatei a precizat că au fost atacate mai multe ținte din nordul Fâșiei Gaza, dar până dimineață toate vehiculele și forțele s-au retras pe teritoriul israelian.

Într-un discurs susținut miercuri seara de la cartierul general al IDF, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a promis că armata “va interveni la sol în Fâșia Gaza”, chiar dacă operațiunea a fost amânată. Mai devreme, atât presa americană, cât și cea israeliană, au dezvăluit că Statele Unite au cerut Israelului amânarea invaziei.  Netanyahu a mai spus că poporul israelian se află “în apogeul unei lupte pentru existența sa”, și că cele două scopuri principale ale operațiunii militare sunt distrugerea Hamas și recuperarea ostaticilor. De asemenea, a făcut un nou apel la cetățenii din Gaza să se refugieze în sudul teritoriului.

Surse: Jerusalem Post, IDF

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday