Evenimentul este unul “rar și special, care se întâmplă doar o dată la un deceniu”, explică purtătorul de cuvânt al Parcului Death Valley. În urmă cu două luni, California a fost lovită de uraganul Hilary, care a inundat deșertul de 120 de kilometri lungime, de la poalele munților Sierra Nevada. Asta pentru că Valea Morțiii este sub nivelul mării, iar în următoarele luni, în zonă s-au format iazuri care au dat naștere unor zone cu flori sălbatice. 

În august, a fost înregistrat un record de precipitații pentru această zonă, provocând inundații și pagube semnificatove. Pentru că solul extrem de uscat al deșertului, care nu a putut absorbi suficient de repede precipitațiile excesive, s-a format chiar un lac de câțiva kilometri. Parcul a fost închis de la sfârșitul lunii august până la mijlocul lunii octombrie, cea mai lungă perioadă de inactivitate din istoria sa, dar acum el oferă peisaje rare pentru vizitatori. 

Însă situația este doar temporară, spun experții. Apa din lacul nou format se evaporă treptat, iar acesta va seca în săptămânile următoare.

Sursa: CNN

Sursa foto: @funintheslots | Twitter

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday