Marcel Ciolacu a transmis că a decis, împreună cu patronatele și sindicatele, în cadrul Consiliului Național Tripartit, ca valorile salariilor minime în construcții, agricultură și industria alimentară să rămână la fel, chiar și în urma introducerii contribuțiilor la sănătate.

Concret, salariul minim brut în construcții se va situa la 4.582 de lei, iar cele din agricultură și industria alimentară la 3.436 de lei. Astfel, Ciolacu subliniază că angajații din aceste domenii “nu vor pierde nici măcar un leu din salariile nete”.

Atât premierul, cât și sindicatele și patronatele, se declară pregătite pentru adoptarea în ședința de guvern a prevederilor pentru cele două industrii-cheie pentru economia României”.

“În acest fel, odată cu promulgarea de către președintele României a pachetului fiscal-bugetar, vor putea fi aplicate și aceste prevederi importante care protejează veniturile tuturor salariaților din construcții și agricultură”, a menționat Marcel Ciolacu.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday