În timpul unui discurs de luni, ținut cu ocazia comemorării aniversării revoltei maghiare din 1956 împotriva regimului sovietic, Viktor Orban a declarat că “astăzi, prezentul ne amintește de vremea ocupației sovietice. Da, se întâmplă ca istoria să se repete. Din fericire, ceea ce a fost cândva o tragedie este acum, în cel mai bun caz, o comedie. Din fericire, Bruxelles-ul nu este Moscova. Moscova a fost o tragedie, iar Bruxelles este doar o parodie contemporană proastă”.

Premierul Ungariei a continuat: “A trebuit să dansăm pe ritmul fluierat de Moscova. Acum, și Bruxelles-ul fluieră, dar noi dansăm cum vrem, iar dacă nu vrem, atunci nu dansăm”. Discursul acestuia amintește, scrie Politico, de declarația de anul trecut a lui Viktor Orban, când a sugerat că UE va sfârși ca Uniunea Sovietică.

Săptămâna trecută, premierul ungar a fost fotografiat alături de Vladimir Putin, prima strângere de mână dintre un lider al unei țări membre UE și președintele rus de la debutul invaziei în Ucraina. Orban a lipsit, de asemenea, de la o reuniune a liderilor europeni în cadrul căreia s-a dezbătut răspunsul blocului comunitar la războiul din Orientul Mijlociu.

Sursa: Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday