Recep Erdogan a declarat, în cadrul unei adunări a parlamentarilor din partidul său, că Israelul poate considera Hamas ca fiind o organizație teroristă, alături de Occident. Occidentul vă datorează foarte mult. Dar Turcia nu vă datorează nimic. Hamas nu este o organizație teroristă, este un grup de mujahedini care își apără pământurile”. 

Președintele turc a cerut o încetare imediată a focului, a cerut actorilor non-regionali să nu mai pună gaz pe foc și a îndemnat țările musulmane să colaboreze pentru dezescaladarea conflictului și obținerea unei păci durabile. Liderul de la Ankara a transmis că renunță la planul de a vizita Israelul și a completat că nu are vreo problemă cu statul, dar niciodată nu vom accepta atrocitățile comise de Israel și faptul că acționează ca o organizație, iar nu ca un stat”.

Din Qatar, ministrul turc de Externe a învinuit Israelul de crime împotriva umanității comise în Gaza.

Separat, a avut loc o întâlnire între liderul Hezbollah, susținută de Iran, și reprezentanții Hamas și Jihadului Islamic Palestinian. Potrivit unui comunicat emis de Hezbollah, care nu precizează unde s-au întâlnit liderii, au fost analizate eforturile care ar trebui făcute pentru victoria rezistenței din Gaza și pentru oprirea agresiunii asupra palestinienilor”.

Surse: The Guardian, Barron’s, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday