Vorbind despre războiul din Orientul Mijlociu, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a sugerat că atacul Hamas asupra Israelului de pe 7 octombrie nu a fost comis fără motiv. Poporul palestinian a fost supus la 56 de ani de ocupație sufocantă. Dar nemulțumirile poporului palestinian nu pot justifica atacurile îngrozitoare ale Hamas. Iar aceste atacuri îngrozitoare nu pot justifica pedeapsa colectivă a poporului palestinian” a spus Guterres, într-o declarație făcută marți seara, înaintea ședinței Consiliului de Securitate al ONU.


Ambasadorul Israelului la Națiunile Unite, Gilad Erdan, a reacționat imediat numind “șocantă” declarația lui Guterres și acuzându-l pe secretarul general că este “complet deconectat de realitatea din regiunea Israelului”.

Israelul a solicitat apoi demisia secretarului general al ONU, pe care îl consideră “nepotrivit pentru a conduce instituția”: “Îi cer să demisioneze imediat. Nu există nicio justificare și niciun rost să discutăm cu cei care manifestă compasiune pentru cele mai teribile atrocități comise împotriva cetățenilor Israelului și a poporului evreu” a scris ambasadorul pe contul său de Twitter.

Sursă alternativă: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday