Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) afirmă că două rachete au fost lansate din Siria către nordul Israelului, declanșând sirenele de avertizare în comunitățile din Înălțimile Golan, Ne’ot Golan, Bnei Yehuda și Givat Yoav. Potrivit armatei, ambele proiectile au aterizat “în zone deschise”, iar militarii israelieni răspund la acest incident cu bombardamente și foc de artilerie.

IDF mai anunță că a ucis un grup de teroriști Hamas care au încercat să se infiltreze în țară, pe mare, în zona kibuțului Zikim: “Avioanele noastre de luptă au lovit complexul militar din Fâșia Gaza de unde au plecat teroriștii. Continuăm căutările în zonă”. Armata nu a precizat despre câte victime este vorba.

Tot în această seară, două persoane citate sub protecția anonimatului au declarat pentru Reuters că baza aeriană Ain al-Asad din Irak, unde sunt staționați și militari americani, a fost din nou atacată cu rachete. Persoanele au afirmat că două proiectile au căzut în curtea unității și că un lansator de rachete a fost găsit la 50 de kilometri sud-est de aceasta. Atacul nu a fost revendicat.

Surse alternative: The Times of Israel, Reuters

Foto: bbc.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday