SUA. Fostul avocat al lui Donald Trump a depus mărturie împotriva acestuia, în dosarul în care fostul președinte și fiii săi sunt acuzați de fraudă. A spus că a fost însărcinat de Trump să-i “mărească averea cu orice număr” pentru a obține avantaje fiscale.

“Am fost însărcinat, de domnul Trump, să măresc activele totale pe baza unui număr pe care l-a selectat în mod arbitrar, iar responsabilitatea mea, împreună cu Allen Weisselberg, a fost să măresc acele active, pentru a atinge numărul pe care l-a solicitat dl. Trump”, a spus Cohen.

Declarațiile fostului avocat al lui Donald Trump au venit în timpul audierilor din dosarul în care acesta și fiii săi sunt acuzați că au supraevaluat valoarea companiei pentru a obține împrumuturi frauduloase și avantaje fiscale. Cohen a pledat vinovat pentru acuzații de infracțiune, inclusiv evaziune fiscală și mărturii frauduloase în fața Congresului, în timpul unei investigații a legăturilor lui Trump cu Rusia.

De asemenea, Cohen a explicat că, în ceea ce privește asigurările, brokerii veneau la compania lui Trump și aveau voie să ia notițe, dar nu le era permis să le păstreze.

“Beneficiul a fost acela de a arăta că bunurile aveau valori extrem de mari, cu costuri mici, pentru a obține tarife de asigurare mai bune”, a adăugat acesta.

Michael Dean Cohen a fost avocatul lui Donald Trump, din 2006 și până în 2018. Cohen a fost vicepreședinte al Trump Organization și consilier personal al acestuia.

Procurorul general al statului New York, Letitia James, a cerut amenzi de cel puțin 250 de milioane de dolari, o interdicție permanentă împotriva lui Trump și a fiilor săi, Donald Jr și Eric, de a încheia afaceri în New York și o interdicție de cinci ani de funcționare în domeniul imobiliar împotriva lui Trump și a Organizației Trump.

Sursa: The Guardian

Folosim cookies