“Am fost însărcinat, de domnul Trump, să măresc activele totale pe baza unui număr pe care l-a selectat în mod arbitrar, iar responsabilitatea mea, împreună cu Allen Weisselberg, a fost să măresc acele active, pentru a atinge numărul pe care l-a solicitat dl. Trump”, a spus Cohen.

Declarațiile fostului avocat al lui Donald Trump au venit în timpul audierilor din dosarul în care acesta și fiii săi sunt acuzați că au supraevaluat valoarea companiei pentru a obține împrumuturi frauduloase și avantaje fiscale. Cohen a pledat vinovat pentru acuzații de infracțiune, inclusiv evaziune fiscală și mărturii frauduloase în fața Congresului, în timpul unei investigații a legăturilor lui Trump cu Rusia.

De asemenea, Cohen a explicat că, în ceea ce privește asigurările, brokerii veneau la compania lui Trump și aveau voie să ia notițe, dar nu le era permis să le păstreze.

“Beneficiul a fost acela de a arăta că bunurile aveau valori extrem de mari, cu costuri mici, pentru a obține tarife de asigurare mai bune”, a adăugat acesta.

Michael Dean Cohen a fost avocatul lui Donald Trump, din 2006 și până în 2018. Cohen a fost vicepreședinte al Trump Organization și consilier personal al acestuia.

Procurorul general al statului New York, Letitia James, a cerut amenzi de cel puțin 250 de milioane de dolari, o interdicție permanentă împotriva lui Trump și a fiilor săi, Donald Jr și Eric, de a încheia afaceri în New York și o interdicție de cinci ani de funcționare în domeniul imobiliar împotriva lui Trump și a Organizației Trump.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday