Aflat într-o vizită în Israel, președintele francez a declarat că coaliția internațională care luptă împotriva grupării teroriste Stat Islamic în Irak și Siria ar trebui să fie implicată în combaterea grupării Hamas. Totuși, Macron nu a oferit detalii despre modul în care ar putea fi implicată coaliția condusă de SUA, formată din zeci de țări, și din care Israelul nu face parte.

Vorbind alături de premierul israelian Benjamin Netanyahu, la Ierusalim, Macron a subliniat că Franța și Israelul împărtășesc terorismul ca ”inamicul lor comun”. ”Franța este pregătită ca coaliția internațională care luptă împotriva Daesh, la care participăm în operațiuni în Irak și Siria, să lupte și împotriva Hamas”, a adăugat acesta. Premierul Benjamin Netanyahu nu a comentat propunerea lui Macron, dar a spus că lupta este o bătălie între ”axa răului” și ”lumea liberă”.

Macron a mai avertizat împotriva riscurilor ca războiul să se extindă și a spus că lupta împotriva Hamas ”trebuie să fie fără milă, dar nu fără reguli”.

Surse: CNN, Reuters

Sursa foto: @IsraeliPM | Twitter

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday