UPDATE ora 14:45: Serviciul german de Căutare și Salvare pe Mare (DGzRS) a anunțat recuperarea unui trup neînsuflețit. Continuă căutările pentru ceilalți patru membri ai echipajului navei Verity, scrie DW.

Știrea în formă inițială. Cele două nave s-au ciocnit în largul coastelor germane, iar mai multe persoane sunt date dispărute, au anunțat autoritățile germane.

Navele, Polesie și Verity, s-au ciocnit la primele ore ale dimineții, la aproximativ 22 de kilometri sud-vest de insula Helgoland, a transmis Comandamentul central pentru urgențe maritime din Germania.

Din primele date, Verity, sub pavilion britanic, s-a scufundat. Autoritățile au mai precizat că o persoană a fost salvată din apă și primește îngrijiri medicale, iar salvatorii caută alte câteva persoane date dispărute. Nava se îndrepta din Bremen, Germania, către portul englezesc Immingham.

Cealaltă navă, Polesie, sub pavilion Bahamas, continuă să plutească cu 22 de persoane la bord. Aceasta călătorea din Hamburg în La Coruna, Spania. Pe lângă vasele de salvare, autoritățile intervin cu avioane și elicoptere cu senzori speciali, mai transmite Comandamentul german.

Sursa: Comandamentul german pentru urgențe maritime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday